Hårförlängningar på Kungsholmen: Din guide till en fylligare look

22 augusti 2023
Maja Bergman Lindberg

editorial

Kungsholmen, denna pulserande del av Stockholm, erbjuder inte bara enastående vyer över vattnet, men även ett rikt utbud av skönhetssalonger som specialiserar sig på hårvård. För de som önskar en förändring i sin frisyr genom mer volym eller längd, är hårförlängningar ett populärt val. Denna artikel kommer att guida dig genom de olika typerna av hårförlängningar och hjälpa dig att förstå vilken typ som är bäst för just dig.

Varför välja hårförlängning?

Hårförlängningar har länge varit ett populärt verktyg för att förvandla både längd och volym. De är särskilt fördelaktiga för dem med tunt hår, eller för de som önskar att snabbt ändra sin look för en speciell händelse. Med rätt skötsel kan hårförlängningar se naturliga ut och smälta sömlöst in med ditt naturliga hår.

Olika typer av hårförlängningar

Tejpmetoden

Denna metod innebär att tunna remsor av hår fästs vid ditt eget hår med hjälp av en speciell tejp. Tejpen är genomskinlig och fästes nära hårbotten, vilket gör att fästena blir näst intill osynliga. Tejpmetoden passar bäst för de som önskar en semi-permanent lösning, eftersom tejpfästena behöver bytas ut ungefär var 6-8 vecka.

Keratinvax

Här fästs håret med små keratinvaxkapslar. Dessa kapslar smälter samman med ditt egna hår med hjälp av värme. Metoden är mer permanent än tejpfästena och kan hålla i upp till 4 månader. Keratinvax passar bäst för de med tjockare hår eftersom fästena är lite större.

frisör i Kungsholmen

Mikroringar

Mikroringmetoden använder små metallringar för att fästa håret. Ditt egna hår dras genom ringarna, varefter hårförlängningen fästs. Det finns ingen värme eller lim inblandat, vilket gör det till ett skonsammare alternativ för ditt naturliga hår.

Clip-on

För de som önskar en snabb och tillfällig förändring, är clip-on förlängningar ett bra val. De kläms enkelt fast i ditt eget hår och kan tas ut när som helst.

Vård och underhåll av dina förlängningar

För att maximera livslängden på dina hårförlängningar och behålla deras lyster, är det viktigt att sköta om dem på rätt sätt:

  • Använd skonsamma produkter: Välj sulfatfria schampon och balsam.

  • Borsta regelbundet: Använd en borste avsedd för hårförlängningar och börja alltid från topparna och arbeta dig uppåt.

  • Undvik överdriven värme: Använd värmeskyddande produkter och sätt en lägre temperatur på dina värmeverktyg.

Att tänka på innan du gör en hårförlängning

Innan du bestämmer dig för att göra en hårförlängning bör du rådgöra med en professionell frisör. Det är viktigt att välja rätt metod baserat på ditt hårtype, livsstil och budget. Dessutom bör du tänka på färgmatchningen, för att säkerställa att dina förlängningar ser så naturliga ut som möjligt.

Fler nyheter